Appelciderazijn is een krachtig reinigend en ontzurend middel. Het bestaat al jaren en wordt vaak aangeduid als een hulpmiddel bij het ontgiften. Een hulpmiddel bij de spijsvertering. Iets dat uitsluitend goed is voor de darmgezondheid en misschien huidverzorging of haarverzorging. Hoewel het een geweldig middel is voor darmgezondheid en schoonheid biedt het een verscheidenheid aan voordelen daarbuiten die we tot nu toe misschien nog niet hebben gehoord.

Appelciderazijn (hier even afgekort ACV) is een van de goedkoopste natuurlijke huismiddeltjes dat jij mogelijk gewoon in huis hebt. Appelcider azijn kun je online al kopen vanaf €7,00. Als je het niet kunt vinden in je plaatselijke reformwinkel kun je een fles aan je voordeur laten bezorgen, dus er zijn geen excuses.

Voordelen appelciderazijn

Hier een aantal snelle voordelen van appelciderazijn die je waarschijnlijk nog niet gehoord hebt:

 • Het verhoogt het Eiwitmetabolisme: Met zuren en enzymen die helpen bij het afbreken van eiwitten.
 • Het cheleert (afvoeren/verwijderen) zware metalen: Uit het lichaam! Azijnzuur in ACV helpt om dit te doen.
 • ACV stimuleert het menselijk groeihormoon. Een hormoon voor een lang leven en jeugdigheid.
 • Het helpt ijzer vrij te maken in voedsel dat je eet dat hemoglobine en myoglobine vrijmaakt.
 • Het helpt bij de aanmaak van insuline: (een hormoon) dat glucose omzet in energie!
 • Het bevat appelzuur: Dit breekt calciumafzettingen in het lichaam af, zoals nierstenen.
 • Het bevat Kalium: Een essentieel elektrolyt mineraal waar de meerderheid van de mensen een tekort aan heeft.
 • Het bevat aminozuren voor energie: ACV is rijk aan een mooi profiel van aminozuren die de energieproductie ondersteunen.

Appelciderazijn is veelzijdig

Nogmaals, de ACV is te verkrijgen bij reformhuizen, vitaminewinkels en drogisterijen voor weinig. Ik raad de ACV van Bragg aan. Deze appelazijn is geproduceerd  met biologisch geteelde appels, is rauw en ongefilterd, is van nature glutenvrij, heeft een unieke uitnodigende smaak, en is ongepasteuriseerd.

Toepassingen

 • Maak eens een lekkere dressing, het voegt een gezonde en lekkere smaak toe aan salades en groenten.
 • Wil je afvallen? Appelazijn kan ook hier worden ingezet. Voeg 2 lepels in een glas gezuiverd water en drink het 3 maal daags. Je bent hierdoor sneller verzadigd en afvalstoffen worden tevens sneller afgevoerd.
 • In persoonlijke verzorging: als toner. Meng 50% water met 50% appelciderazijn. Doe eerst een test op je hand. Als je huid niet geïrriteerd reageert heb je een natuurlijke toner.

Als je niet van de smaak van ACV houdt, raad ik je aan om het te verdunnen met water, sap of aloë vera. Iets dat de azijnsmaak een beetje maskeert en je toch laat genieten van de voordelen. Of, je kunt genieten van biologische ACV gummies van Goli.

Wil jij weten hoe het met jouw gezondheid staat zodat je stappen kunt zetten en voorzorgsmaatregelen om jouw gezondheid preventief te verbeteren? Door middel van het doen van een emb bloedtest of een Vitalfeld Bodyscan kunnen verstoringen opgespoord worden waarna adviezen over de juiste voeding en suppletie en hulp bij reparatie van verstoringen of aanvullen tekorten kunnen worden geadviseerd door Nutriswitch, praktijk voor orthomoleculaire therapie.

Scroll naar boven