Onze Vitalfeld bioresonantie bodyscan
meet vitaliteit en corrigeert vitaliteit!

In de komende maanden zullen wij gaan starten met het uitvoeren van Bio Identieke Hormoon consulten. Houd onze socials in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Wil je meer informatie vul dan het contact formulier in.

Bio identieke hormonen (hierna te noemen HST hormoonsubstitutie therapie) zijn lichaamseigen hormonen (HRT in het engels: Hormone Replacement Therapy), tegenwoordig ook wel hormoonvervangende therapie (HVT) genoemd. Het toedienen van deze lichaamseigen hormonen kan gebeuren in de vorm van een tablet, gel, spray of creme om het hormoontekort, dat ontstaat door de uitgeputte eierstokken, aan te vullen. De toepassing van bio identieke hormonen staat in Nederland nog in de kinderschoenen ten opzichte van de rest van Europa en de USA waar het voorschrijven hiervan al heel normaal is.

Veel mensen (zowel mannen als vrouwen) hebben last van hormonale ontregelingen wat jarenlange klachten kan geven. Denk daarbij aan overgewicht, vermoeidheid, burn-out klachten en slaapproblemen. Het beïnvloedt van alles in je leven zoals je eetlust, de energie, je stemming, je libido, de stofwisseling en je immuunsysteem. Hormonen bepalen voor een groot deel ons gedrag en ons psychische, emotionele en lichamelijke welzijn.

Nutriswitch en Bio identieke hormonen

In de jaren dat Nutriswitch bestaat hebben wij geconstateerd dat veel klachten die er bij onze cliënten aan de orde zijn hormoon gerelateerd zijn. Hoewel er met orthomoleculaire therapie waaronder leefstijl aanpassing, diverse remedies en supplementen veel bereikt kan worden op de middellange termijn is er een bepaalde klachtengroep die in combinatie met HST veel sneller kan transformeren. Omdat er in Den Haag nog geen andere plaatsen zijn waar deze vorm van hormoontherapie aangeboden wordt vonden wij dat het tijd was om hier verandering in te brengen. Wij hebben onze krachten gebundeld en een partner gevonden in dit werkveld. Om die reden hebben wij gekozen voor samenwerken met Medical Anti Aging Ceter MAAC te Rotterdam/Noordwijk onder leiding van een gekwalificeerde Gyneacoloog. De bio identieke hormonen worden voorgeschreven op basis van bloedwaarden en een uitgebreide anamnese. Het interpreteren van de bloedwaarden gebeurd door de arts van MAAC (Medical anti aging centre) die supervisie voert. Naast dit advies krijgt men advies over een gezonde leefstijl met voeding en voldoende lichaamsbeweging en het eventueel aanvullen van voedings- supplementen.

Overgang bij de vrouw

De overgang bij vrouwen kan voor veel problemen zorgen zoals opvliegers, nachtzweten, slecht slapen, overgewicht of moeilijk kunnen afvallen, pijnlijke spieren en gewrichten, droge slijmvliezen, pijn bij het vrijen, slecht slapen, PMS klachten en je gedeprimeerd voelen.

De overgang kan in veel opzichten veel doen met je lichaam en geest. Sommigen vrouwen gaan er probleemloos doorheen, maar sommige vrouwen gaan door een hel. Voor deze vrouwen is er een oplossing, Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om te zorgen dat je je beter gaat voelen waaronder het toepassen Bio Identieke hormonen.

Ongeveer 80% procent van de vrouwen ervaart symptomen van de overgang, de andere 20% heeft geen klachten. Van die 80 % heeft een vijfde deel ernstige klachten. Er zijn in Nederland ongeveer 1,5 miljoen vrouwen in de overgang, dus het gaat hier om een enorme groep vrouwen. Bovendien zijn overgangsgerelateerde klachten verantwoordelijk voor ruim 30% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 45 en 60 jaar.

Definities overgang vrouw

Overgang, menopauze, postmenopauze, perimenopauze zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt.
Daarom hier de definities in de juiste volgorde:

Premenopauze
De periode voorafgaande aan de menopauze, waarin de menstruatie-cyclus nog regelmatig is.

Perimenopauze
De periode voor de menopauze, waarin veranderingen in de menstruaties optreden, tot een jaar na de laatste menstruatie.

Overgang
De periode waarin het menstruatiepatroon begint te veranderen, inclusief de eerste menstruatievrije jaren, en waarin vrouwen klachten / symptomen kunnen ervaren, veroorzaakt door een afname van de functie van de eierstokken.

Menopauze
De laatste menstruatie in het leven van een vrouw (je weet pas dat het je laatste menstruatie was als je daarna een jaar lang niet ongesteld bent geworden). De International Menopause Society (IMS) en de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gebruiken ook wel de term ‘natural menopause’ (natuurlijke menopauze) om aan te geven dat het menstrueren is gestopt door een natuurlijke daling van de oestrogeen- en progesteron-produktie en niet door ziekte, medicatie of operatie.

Postmenopauze
De periode vanaf een jaar na de laatste menstruatie.

De overgang bij de man

In tegenstelling tot de menopauze bij de vrouw is de andropauze bij de man een veel geleidelijker verlopend proces. Vanaf een jaar of dertig neemt het testosteron in het lichaam af. Tussen de 25 en 75 jaar daalt de vrije spiegel tussen de 50-60%. Het dalen van de testosteronspiegel tezamen met een mogelijk verhoogd oestradiol niveau kan lichamelijke en psychische veranderingen veroorzaken.​

Wat kunnen mannen hiervan merken?
  • Verminderde vitaliteit bij het ouder worden
  • Minder zin in seks/erectiestoornissen
  • Gewichtstoename
  • Vermindering van uw spierkracht en/of meer buikvet
  • Hart en vaatziektes
  • Minder snel herstel na inspanning of sport
  • Minder energie.
  • Lusteloosheid en minder initiatief
  • Vermindering van uw algemeen welbevinden
  • Veranderingen in uw slaappatroon 

Bio Identiek is dat lichaamseigen of lichaamsvreemd?

Laten we eens kijken naar de verschillen tussen bio identieke hormonen en synthetische hormonen. Belangrijk voor de werking en veiligheid van hormonen is of het gebruikte oestradiol en progesteron precies dezelfde molecuulstructuur heeft als het oestradiol en het progesteron dat je lichaam zelf aanmaakt. Die hormonen noemen we “lichaamseigen hormonen”, ook als ze in een laboratorium of fabriek zijn gemaakt.

Stoffen die een oestrogene werking op het menselijk lichaam uitoefenen maar niet identiek zijn aan een van de lichaamseigen oestrogenen (oestron, oestradiol, estriol) noemen we “lichaamsvreemde oestrogenen” oftewel de synthetische variant. Hiertoe behoren oestrogenen die farmaceutische bedrijven hebben ontworpen in het laboratorium, zoals ethinylestradiol, maar ook de zogenaamde geconjugeerde equine oestrogenen (CEE’s) die uit de urine van drachtige merries worden gewonnen. Dezelfde onderverdeling kunnen we voor progestagenen maken: Progesteron is lichaamseigen progesteron. Lichaamsvreemde vormen van progesteron zijn bijvoorbeeld drosperidon, norethisteron, medroxyprogesteron-acetaat (MPA), dydrogesteron, lynestrenol en megrestol. Lichaamseigen hormonen zijn veiliger zijn omdat ze identiek zijn aan onze eigen hormonen en herkend worden door het lichaam. De niet lichaamseigen variant gedraagt zich net wat anders en ook de lever zal hard moeten werken om deze hormonen af te breken.

bio identieke hormonen

Zijn bio identieke hormonen iets voor mij?

Hormoonsubstitutie therapie is niet geschikt voor alle vrouwen met overgangsklachten. Er zijn namelijk verschillende aandoeningen waarbij het voorschrijven van hormoonvervanginstherapie schadelijk of zelfs gevaarlijk kan zijn. De belangrijkste? Borstkanker, borstkanker in de voorgeschiedenis, andere kwaadaardige gezwellen met oestrogeen- en / of progestageen-gevoeligheid, een doorgemaakte thrombose of een embolie en sommige lever-ziekten. Ook een hoge kans op hart- en vaatziekten en abnormaal vaginaal bloedverlies zijn redenen om niet met deze behandeling te beginnen.  De keuze voor HST gaat hierbij altijd in overleg met ons en de bevoegde arts/gynaecoloog.

Hoe gaat het behandelingstraject in z’n gang?

1e consult
Het eerste consult bestaat uit het in kaart brengen van de klachten middels een intake. Er zal informatie worden gevraagd en gegeven. Je krijgt een bloedafname formulier mee met instructies waarop aangekruist zal worden wat zal worden getest. Dit formulier kan naar elk bloedafname punt worden meegenomen.

2e consult
Zodra de uitslag van het bloedonderzoek binnen is zal er een recept worden uitgeschreven door een bevoegde arts van MAAC. Het tweede consult kan hierna ingepland worden. Tijdens dit gesprek wordt het bloedonderzoek geëvalueerd, het behandelplan besproken, leefstijl adviezen gegeven en instructies gegeven worden voor de voorgeschreven bio-identieke hormonen en/of supplementen. Het eerste recept zal niet langer zijn dan 3 maanden. Hierna volgt de evaluatie.

Evaluatie
Na 3 maanden zal er een evaluatie plaatsvinden. Hoe gaat het met het gebruik van de bio identieke hormonen, de supplementen en de leefstijlaanpassingen. Er zal mogelijk een aanpassing zijn in het advies of voortgang van de eerder gegeven adviezen. Er zal gekeken worden naar hoe vaak er een evaluatie zal moeten plaatsvinden.

Wat zijn de kosten voor een traject met Bio Identieke Hormonen?

1e consult: €350,00 – Dit bevat intake, formulieren en de instructie bloedtest
2e consult: €250,00 – Dit bevat het advies, het recept en de instructies
3e evaluatie – kosteloos – Dit bevat het evaluatie gesprek, aanpassing recept en aanvragen herhaal recept met instructies

Maak nu een afspraak

De vitalfeld bioresonantie bodyscan meet 13 systemen
en 600 lichaamsfuncties waarvan onder andere:

Immuunsysteem
Lymfatisch systeem
Hormonaal systeem
Spier en skeletstelsel
Spijsverteringsstelsel
Hart- en bloedvatenstelsel
Voortplantingssysteem
Ademhalingssysteem
Urogenitaal systeem
Autonoom zenuwstelsel
Zintuigen
Hersenen en zenuwstelsel
Vitaminen tekorten
Mineralen tekorten
Micro organismen
Energie voorziening
Voedselintoleranties / allergenen
Virale & bacteriële belasting
Blootstelling aan giftstoffen  
Neurotransmitters
Slijmvliezen
Electrosmog belasting
gezondheid organen
Stress in het systeem
Scroll naar boven