Preventieve Gezondheid, wat is dat?

Preventieve gezondheid betekent preventief te werken aan je gezondheid, waarbij je het immuunsysteem versterkt en je weerstand opbouwt waardoor je beter bestand bent tegen Covid en andere virussen.

Er is al veel gezegd en geschreven over het versterken van de eigen immuniteit en het belang hiervan in een wereld die geen antwoord heeft op nieuwe virusvarianten en de pandemieën die hierdoor ontstaan.

We weten inmiddels dat in het kader van de COVID 19 virusinfectie, de vaccinatie campagnes wereldwijd hun werk onvoldoende doen en er niet voor kunnen zorgen dat nieuwe pandemieën voorkomen kunnen worden, of werkelijk bestreden kunnen worden.

Holistische benadering

Vanuit een orthomoleculair en evolutionair perspectief ligt de oplossing echter ook meer in preventie, dus hoe bouw je aan jouw immuniteit en versterk je deze dagelijks. Dit vraagt om een holistische benadering. Het gaat hierbij niet alleen om te zorgen dat je de juiste voeding binnenkrijg en wat je nog tekort komt aan voedingsstoffen, maar ook hoeveel en welke soort beweging krijg je, slaap je voldoende, sta je positief in het leven, maar ook niet onbelangrijk neem je voldoende en actief de tijd om te ontspannen.

Het belang van balans in je voeding, maar ook in je werk versus je ontspanning en balans in de overige zaken van je leven werken ook bijzonder preventief.

Leefstijl is van grote invloed

Vast staat inmiddels dat er een aantal zaken zijn die wel degelijk een grote invloed hebben op het beloop van een infectie door het Covid 19 virus. Uiteraard zijn er nog vele andere factoren die meespelen en die momenteel onderzocht worden.

De focus ligt orthomoleculair gezien naast de voeding en leefstijl ook op een aantal supplementen die een grote ondersteunende rol spelen in preventie. Niet alleen voor een Covid maar willekeurig welke virusinfectie.

Een orthomoleculair therapeut kan een juist advies geven, door jouw homeostatische gezondheid (energie, zuurstof, temperatuur, bloedsuiker, zuur-base balans) in kaart te brengen.

Voedingsstoffen

De focus ligt op negen geconcentreerde voedingsstoffen in de vorm van supplementen waaronder: vitamine D, vitamine C, zink, quercetine, resveratrol, omega 3-vetzuren, vitamine K, selenium en probiotica, maar er zijn veel meer factoren die van belang zijn en meespelen bij preventie, want er wordt gekeken naar een persoonlijk beeld, de persoonlijke verstoringen en tekorten.

Er wordt steeds meer duidelijk wat we zelf kunnen doen tegen het Coronavirus

Dit is tevens preventief om een ernstig verloop te voorkomen

Aanpak

Onderzoeken naar de exacte werking van het Coronavirus zijn in volle gang en er worden steeds duidelijker. Daarmee wordt ook steeds meer duidelijk wat we zelf kunnen doen tegen het Coronavirus: preventief om een ernstig verloop te voorkomen.

Hou onze volgende blog in de gaten als deze nog niet gelinkt is. Deze gaat over een acute infectie door het immuunsysteem. Hoe je het immuunsysteem kunt ondersteunen om goed en zonder restklachten te herstellen van het Coronavirus. Een orthomoleculair therapeut heeft hier veel kennis over en kan ondersteuning bieden.

Wil jij weten hoe het met jouw gezondheid staat zodat je stappen kunt zetten en voorzorgsmaatregelen om jouw gezondheid preventief te verbeteren? Door middel van het doen van een emb bloedtest of een Vitalfeld Bodyscan kunnen verstoringen opgespoord worden waarna adviezen over de juiste voeding en suppletie en hulp bij reparatie van verstoringen of aanvullen tekorten kunnen worden geadviseerd door Nutriswitch, praktijk voor orthomoleculaire therapie.

Lees de reviews van Nutriswitch om te zien wat de ervaringen van anderen waren.

Meer tips van ons ontvangen? check onze Instragram pagina

Scroll naar top