Wil je een smakelijk Paleo toetje of iets lekkers bij de koffie, of heb je iets te vieren? Maak dan eens deze heerlijk cake als variatie op de klassieke cake. Een luchtige en zachte citroencake vol citroensmaak!

Paleo Cake met citroen en kokosmeel
Paleo Cake met citroen en kokosmeel

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1/3 kop kokosolie, gesmolten & afgekoeld (76 gram)
  • 1/3 kop ahornsiroop (75 gram)
  • 1/3 kop citroensap  (113 gram)
  • Zest van schil van 1 citroen
  • 1/2 kop plus 1 eetlepel kokosmeel (68 gram)
  • 1/4 kop tapiocameel (34 gram)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

 Glazuur

  • 1/3 kop kokosboter (santen geraspt & gesmolten)  (76 gram)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels citroensap

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C° en vet een cakevorm in (20cm x 9cm)
  • Klop in een mengkom de eieren met de kokosolie, ahornsiroop, citroensap en citroenzest.
  • Voeg kokosmeel, tapiocameel, bakpoeder en zout toe. Meng goed.
  • Overbrengen in de voorbereide cakevorm. Bak deze 36-40 minuten, of steek een satéprikker in het midden van de cake als deze er schoon uit komt is hij gaar.
  • Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • Meng in een kleine kom de gesmolten kokosboter (santen), ahornsiroop en citroensap voor het glazuur. Verspreid over cake.

Snijd in plakjes en geniet!

Scroll naar top