Orthomoleculaire Therapie Den Haag, Nutriswitch

Orthomoleculaire therapie Den Haag kan veel gezondheidsproblemen verhelpen, medicatiegebruik verminderen of helpen om af te vallen. Ben je klaar voor een overstap?

NutriSwitch, Orthomoleculaire therapie Den Haag gaat samen met jou op zoek naar een oplossing voor jouw gezondheidsklachten. Samen werken we van een lichaam in disbalans naar lichaam in balans. Ten eerste met een leefstijladvies, ten tweede een voedingsadvies en tenslotte eventueel aangevuld met supplementen op basis van eventuele geconstateerde nutriënt tekorten.

Om ook jou te kunnen helpen hebben wij sinds 2020 onze praktijk NutriSwitch, Orthomoleculaire Therapie Den Haag in het centrum van Den Haag geopend. Orthomoleculair therapeut Diane Blancke en orthomoleculair therapeut Suzanne van Dijk besloten krachten te bundelen en een orthomoleculaire voeding praktijk te starten. Beide dames zijn succesvol afgestudeerd in orthomoleculaire geneeskunde en delen graag passievol hun kennis met jou.

Op weg naar een gezondere jij

Een gezond voedingspatroon – orthomoleculaire voeding – is essentieel voor een gezond leven. Orthomoleculaire therapie kan o.a. worden ingezet voor:

  • het versterken van het immuunsysteem,
  • maag-en darmklachten,
  • ondersteuning bij chronische aandoeningen,
  • geestelijk en mentaal welzijn zoals depressie, angst, vermoeidheid, concentratie stoornissen
  • hulp bij afvallen
  • en nog veel meer.

Zie hier een lijst met meest gangbare klachten en aandoeningen. Een interessant artikel is ook dat minder vaak eten echt beter is.

Wat je eet bepaalt hoe jij je voelt.

Een heel bekende uitspraak is “je bent wat je eet”

Een Orthomoleculair therapeut gaat hier in een stap verder want deze stelt “je bent wat je opneemt”

Holistische therapie Den Haag

De orthomoleculaire behandeling richt zich niet uitsluitend op de klachten maar op het lichaam als geheel. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het doel is achtergronden van klachten, ziekten, hormonale en/of emotionele disbalans op te sporen en te behandelen. De therapie kan bestaan uit onder andere voedingsadviezen, ‘lifestyle’ adviezen, een energetische morfologische bloedtest en waar nodig nutriënten supplementen (zoals mineralen complexen, specifieke vitamine preparaten, enzymen of aminozuren) en fytotherapie.

Begeleiding en inspiratie

Orthomoleculaire therapeuten Diane Blancke en Suzanne van Dijk denken na over een passende strategie om te werken aan de verbetering van jouw algehele gezondheid. Je wordt goed geholpen en begeleid om je doelen te halen. Het is belangrijk dat jij je bewust bent van de keuze die je hebt om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Bovendien worden de keuze opties voor bijpassende gezonde voeding leuker en makkelijker gemaakt. Laat je door NutriSwitch begeleiden en inspireren om gezonder te leven, zodat jij je energieker, fitter en mooier zult voelen.

Intake consult

Doel van de orthomoleculaire behandeling is om het zelf herstellend vermogen van de patiënt te stimuleren. Immers met dit zelf herstellend vermogen worden gezondheidsklachten bestreden of voorkomen. Een intake consult begint met het in kaart brengen van jouw gezondheid. Een gedetailleerde vragenlijst en een bloedonderzoek bepalen de nulmeting van jouw lichaam. Bijvoorbeeld je conditie, voedselintoleranties, tekorten en je algehele gezondheid. Met een bloedtest kan de orthomoleculaire therapeut blokkades, tekorten en verstoringen in het lichaam ontdekken. Daarbij wordt naast voeding ook gekeken naar mentale, emotionele, sociale en genetische aspecten.

Orthomoleculaire behandelprotocollen

De resultaten van de bloedtest dienen als een leidraad voor het opstellen van een behandelplan. Je krijgt dan adviezen, zoals leefstijl- en voedingsadvies, interventie adviezen en eventueel supplementen op basis van de geconstateerde tekorten. NutriSwitch werkt op basis van orthomoleculaire behandelprotocollen maar omdat elk mens uniek is komt er altijd een groot deel maatwerk aan te pas. Lees meer over een orthomoleculaire behandeling.

Bewust gezond worden is een duurzame verbetering

De orthomoleculaire werkwijze gaat niet uit van een dieet, maar van een manier van leven. Dit betekent niet dat je niets meer mag, maar wel dat je bewust keuzes maakt over wat je eet. Daarmee wordt de behandeling niet een korte termijn oplossing, maar een duurzame verbetering van de gezondheid.

Hoe zit het met Orthomoleculaire Therapie vergoedingen?

Afhankelijk van welke ziektekostenverzekering jij hebt en of je aanvullend verzekerd bent, kunnen kosten gedeeltelijk vergoed worden. Dit kun je nagaan in jouw polis of door contact op te nemen met je verzekering. Zie ook hier een overzicht van vergoedingen bij Zorgwijzer Complementaire TherapieënWat kost een orthomoleculair consult eigenlijk?

Praktijk NutriSwitch Orthomoleculaire Therapie Den Haag

Het inplannen van een Orthomoleculaire therapie afspraak kun je zelf regelen via de online agenda van de praktijk. De praktijk is open op vrijdagen maar indien niet mogelijk kunnen we in overleg kijken of het consult of de intake ’s avonds of op een zaterdag kunnen plannen.

Scroll naar boven