Samenwerking

NutriSwitch is een samenwerking aangegaan met de vitamine B12 kliniek in Amsterdam. Wij werken met de EMB bloedtest en wij zien bij alle resultaten hiervan dat iedereen in mindere of meerdere mate een tekort heeft aan vitamine B12. Het lijkt wel een epidemie aan het worden. De klachten variëren o.a. van haaruitval, duizeligheid, tintelingen, geheugenproblemen tot somberheid en depressie. Heeft iemand een hoog tekort aan vitamine B12 dan verwijzen wij die persoon naar de B12 kliniek waar men een diagnose en een behandelplan krijgt.

Hoe kom je aan een Vitamine B12 tekort?

Ongeveer 14% van de bevolking heeft een vitamine B12 tekort. Dit kan afhangen van meerdere factoren. Vitamine B12 komt uit dierlijke producten en vegetariërs en veganisten krijgen dit dus niet genoeg (of helemaal niet) binnen. Maar het hangt ook van andere factoren af, bijvoorbeeld van de mate van opname. Niet iedereen heeft de intrinsieke factor. Bij een vitamine B12 tekort denken wij ook aan auto-immuun problemen; mensen maken afweerstoffen aan tegen ofwel de pariëtaalcel, ofwel de intrinsieke factor, of tegen allebei. En wat ligt daaronder? Voornamelijk allergische klachten. Eigenlijk moeten alle chronische patiënten standaard geprikt worden op vitamine B12, maar er wordt te vaak niet aan gedacht. Daarnaast hebben voeding en stress, met als gevolg intoleranties en een verstoord microbioom, ook invloed op de opname van B12. Kortom geen simpel verhaal.

Ongeveer 14% van de bevolking heeft een vitamine B12 tekort. Dit kan afhangen van meerdere factoren.

Vitamine B12 komt uit dierlijke producten en vegetariërs en veganisten krijgen dit dus niet genoeg binnen. Maar het hangt ook van andere factoren af, bijvoorbeeld van de mate van opname. Niet iedereen heeft de intrinsieke factor. Bij een vitamine B12 tekort kun je ook denken aan auto-immuun problemen.

De B12 Kliniek

De B12 Kliniek Nederland bestaat 5 jaar en inmiddels hebben zij meer dan 7.000 patiënten behandeld.  In 87% van de patiënten resulteert deze behandeling/begeleiding in een betere kwaliteit van leven. Dat lijkt een fraai resultaat maar dit betekent ook dat een klein deel van deze personen niet of onvoldoende geholpen zijn. Dit kan betekenen dat bij hen B12 geen doorslaggevende rol in hun klachten speelt of dat er dusdanige restschade aanwezig is waardoor er onvoldoende herstel kan plaats vinden. Deze mensen kunnen bij NutriSwitch terecht waar er gekeken wordt naar andere factoren welke de klachten veroorzaken, zoals o.a. darmen, hormonen, stress, andere tekorten van voedingsstoffen, en voedselintoleranties.

NutriSwitch in Amsterdam

Vanaf January 2021 zal team NutriSwitch Elke maand in Amsterdam te vinden zijn op de locatie van de B12 kliniek. Dit is speciaal om mensen te helpen die onvoldoende baat hebben bij enkel de behandeling van vitamine B12. Wij gaan verder kijken naar wat de klachten heeft kunnen veroorzaken. Mocht je daar een afspraak willen maken neem dan even contact op met NutriSwitch via info@nutriswitch.nl en wij kunnen dan een afspraak op die locatie inplannen.

Hoe kun je bij de B12 kliniek terecht?

Je kunt op eigen initiatief bij de B12 kliniek terecht als je de kosten zelf betaalt. Als je komt na verwijzing van jouw huisarts, dan heb je geen eigen bijdrage, maar wordt je eigen risico wel verrekend. Indien sprake is van een B12 tekort, dan wordt er voor jou een persoonlijk behandelplan opgesteld die zij communiceren met jouw huisarts. Neem contact op met je huisarts om een verwijsbrief voor de B12 kliniek aan te vragen. Instructies daarvoor staan op de website van de B12 kliniek of via deze link

Maak hier een afspraak of lees hier meer over de B12 kliniek https://www.b12kliniek.com/

Scroll naar top