Wat is stressologie?

Met stressologie helpen we een burn-out te bestrijden. Stress, burn-out of depressie is veel meer een fysiek probleem dan een psychisch probleem.

Met de juiste voedingsstoffen kun je stress verminderen, stressbestendiger worden én nieuwe gelukshormonen aanmaken waarmee je een depressie kunt verlichten of zelfs oplossen! Dit noemen we stressologie. Hoe werkt dit dan? Lees verder.

Een nieuwe oplossing voor stress, burn-out en/of depressie!

De meeste mensen denken dat stress, burn-out en depressie vooral psychische problemen zijn maar dat ligt heel anders Wij zijn tot inzichten gekomen dat alles draait om hormonen bij deze problemen, om stresshormonen maar ook om ‘gelukshormonen’ (het zijn eigenlijk neurotransmitters, stofjes waarmee zenuwcellen met elkaar communiceren).

Iedereen met langdurige stress loopt tekorten aan gelukshormonen op, en dat levert nog veel meer problemen op dan alleen stress. Denk aan vermoeidheid, een gebrek aan zelfvertrouwen en daadkracht, verlies aan libido, geen focus meer, vergeetachtigheid, piekeren, stress, opgejaagd gevoel, paniekklachten, niet meer tot rust kunnen komen, angst, slaapproblemen, obstipatie, hoofdpijn en depressief worden. Allemaal nog eens versterkt door de gekke tijd waarin we leven nu waarbij we met z’n allen gebukt gaan onder een soort van collectieve angst en stress.

De oplossing voor deze problemen zijn voedingsstoffen, met de juiste voedingsstoffen kun je stress verminderen, stressbestendiger worden en nieuwe gelukshormonen aanmaken waardoor klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen!

Hoe ontstaat stress?

Stress ontstaat zodra je gevaar ervaart. Dat kan acuut zijn, zoals een automobilist voor je die plotseling op de rem trapt. Of langdurig gevaar wanneer je jezelf zorgen maakt, of je alle ballen wel in de lucht kunt blijven houden bijvoorbeeld.

Alles draait om je hormonen

Bij elke vorm van gevaar maakt je lichaam onmiddellijk stresshormonen aan. Die geven jou de energie om te vechten of te vluchten. Dat is de essentie van stress, het is een instinctieve reactie op gevaar. Het is minder een probleem tussen je oren zoals de meeste mensen denken, alles draait om hormonen, het is veel meer biologie dan psychologie.

Platleggen van systemen 

De energie om te vechten of te vluchten komt niet uit het niets. Stresshormonen leggen andere systemen als het ware plat om energie te vergaren, zoals je spijsvertering, immuunsysteem en belangrijke delen van je hersenen. Mensen met langdurige stress hebben daarom vaak darmproblemen, worden sneller ziek en kunnen niet meer helder denken, iets wat kan leiden tot een burn-out.

De oplossing 

Het goede nieuws is dat hier heel veel aan gedaan kan worden, vooral met voedingsstoffen. Je kunt met voedingsstoffen stress verminderen en stressbestendiger worden én je kunt met weer andere voedingsstoffen nieuwe gelukshormonen aanmaken waardoor je je veel beter gaat voelen.

Heb je een burn-out en zoek je hulp?

Boek dan een consult in afspraken. Je kunt een los consult boeken, Maar ook een consult met EMB bloedtest. We kunnen dan ook kijken of je stoffen tekort komt en of er andere disbalansen zijn in jouw systeem.

Intake

Er zal je gevraagd worden een intake formulier in te vullen. Tevens zal er gevraagd worden een gelukshormonentest in te vullen (met nummer). Deze test geeft inzichten in jouw neurotransmitters welke bij een burn-out vaak uitgeput raken.

Weet je het nog niet zeker en zit je nog met een aantal vragen, maak dan contact met ons via het contact formulier met jouw vraag. Je kunt ook de Chat functie op onze site gebruiken rechtsonder. Wij kunnen dan samen kijken of je op de juiste plek bent. Wij zullen proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

Het kan voorkomen dat wij bij bepaalde klachten of symptomen eerst verwijzen naar de huisarts in geval van het vermoeden van een acuut medisch probleem. Echter in de meeste gevallen zullen de chronische klachten binnen de complementaire orthomoleculaire gezondheidskunde behandeld kunnen worden.

Scroll naar boven