De orthomoleculaire behandeling van NutriSwitch

Intake consult

Een intake consult begint met het in kaart brengen van jouw gezondheid. Een gedetailleerde vragenlijst en een bloedonderzoek (niet invasief met een klein vingerprikje) bepalen relevante waarden in je lichaam, zoals je conditie, voedselintoleranties, tekorten en je algehele gezondheid. Daarbij wordt naast voeding ook gekeken naar mentale, emotionele, sociale en genetische aspecten.

Behandelplan op basis van bloedtest

De resultaten van de bloedtest zijn na ongeveer 3 weken bekend waarna wij een vervolg afspraak inplannen. Bij het vervolg consult bespreken wij de resultaten van de bloedtest en zullen wij een afgestemd behandelplan opstellen. Je krijgt dan adviezen, zoals leefstijl- en voedingsadvies, interventie adviezen en eventueel supplementen op basis van de geconstateerde tekorten. Wij werken op basis van orthomoleculaire behandelprotocollen maar omdat elk mens uniek is komt er altijd een groot deel maatwerk aan te pas.

Geen quick fix

Om tot resultaten te komen, zijn over het algemeen drie maanden nodig. In die periode vinden meerdere gesprekken plaats. Afhankelijk van de situatie komen patiënten in die drie maanden dan ook wekelijks, om de veertien dagen of soms eens in de vier weken terug om te overleggen en te anticiperen op de bereikte resultaten.

Doel van de behandeling is om het zelf herstellend vermogen van de patiënt te stimuleren. Met dit zelf herstellend vermogen worden gezondheidsklachten bestreden of voorkomen. 

Bewust gezond worden

De werkwijze gaat niet uit van een dieet, maar van een manier van leven. Dit betekent niet dat je niets meer mag, maar wel dat je bewust keuzes maakt over wat je eet. Daarmee wordt de behandeling niet een korte termijn oplossing, maar een duurzame verbetering van de gezondheid.

Meenemen

Neem tijdens de intake alle supplementen, vitaminen en medicijnen die je al gebruikt mee. Waarbij wij vragen om ook de verpakkingen en bijsluiters mee te nemen van de producten. Ook al denk je dat bepaalde producten niet van belang zijn, kan dit gebruik invloed hebben op de behandeling.

Ben ik bij het juiste adres?

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen met jouw klachten, maak dan contact met ons via het contact formulier met jouw vraag. Wij kunnen dan inschatten of je op de juiste plek bent. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren. Het kan voorkomen dat wij bij bepaalde klachten of symptomen eerst verwijzen naar de huisarts in geval van het vermoeden van een acuut medisch probleem. Echter in de meeste gevallen zullen de chronische klachten binnen de complementaire orthomoleculaire gezondheidskunde behandeld kunnen worden.

Voor het inplannen van een een intake of voor voor een vervolgconsult, kun je zelf een afspraak inplannen via de online agenda van de praktijk.

Scroll naar boven